édesség, kaja, süti, desszert, lazac, csirkemell, burgonya, eper, mascarpone, muffin, recept

Saturday, April 30, 2011

Tiramisu

Gyors, egyszerű és borzasztóan finom :-)



Leggyakrabban babapiskótával készítem, de rájöttem, hogy házi készítésű, 4 tojásos piskótából, sokkal finomabb lesz és az állaga is szilárdabb :-)
Nagyon sokféle változatát kóstoltam (málnás, erdei gyümölcsös, meggyes, stb.), de a kávés mai napig a kedvencem! 

Hozzávalók:
1 piskóta lap (4 tojásból)
25 dkg mascarpone
2 tojás
2 ek méz
1 csésze kávé
1 ek kakaó (cukrozatlan)

A mascarpone-t habosra keverem a két tojás sárgájával, majd hozzáadom a mézet. A 2 tojásfehérjéből kemény habot verek, majd óvatosan elkeverem a habos sajttal.
Kettőbe vágom a piskótát, hogy ne legyen túl vastag a rétegezésnél (ha vastag, teljesen magába szívja a krémet...nem lesz olyan fincsi). Egy téglalap alakú edény (nálam ez jénai) alját kirakom a piskotával (kb. 1/3-át, mert szerintem 3 szint az ideális a krém mennyiségét tekintve ), ezt meglocsolom egy kis kávéval, majd jöhet a habos krém, ismét a piskóta, és ezt addíg ismétlem amíg a piskótám elfogy. A tetejére mindenképpen a krém kerül, melyet végül megszórok keserű kakaóval. Két-három órára hűtőbe teszem, majd tálalom :-)


No comments:

Post a Comment