Íme a hozzávalók:
2 szelet friss kenyér (egyenként kb. 6 dkg.)
1,2 deci tej,
2 kg lédús paradicsom,
tengeri só és frissen őrölt fekete bors,
2 evőkanál extraszűz olívaolaj,
2 gerezd apróra vágott fokhagyma,
1 közepes méretű, apróra vágott vöröshagyma,
25 dkg felkockázott gomba,
75 dkg darált marhahús,
1 csokor petrezselyem,
2 nagy tojás
2 nagy tojás
sajt
oregáno, bazsalikom
Bemelegítem a sütőt kb. 220 fokra. A kenyeret apró darabokra tépem, és a tejbe áztatom . A paradicsomok tetejét levágom, a
belsejükből kikaparom a magos húsukat. Az üregükbe szórok egy kis sót meg borsot, és egy hőálló
tálra helyezem őket. Az olívaolajban megdínsztelem a
hagymát a fokhagymával, mikor kész kiszedem egy tálkába, ez utána gombát is megpirítom kicsit, majd kikanalazom a hagymához.Ehhez hozzáadom a tejben
megáztatott kenyeret és a darált húst. Utána apróra vágom a petrezselymet, és a
tojásokkal, bazsalikommal, oregánóval együtt azt is a többihez teszem. Az egészet jó alaposan összegyúrom, sózom-borsozom, és
újra összedolgozom. A tölteléket elosztom az üreges paradicsomokban, részelek a tetejükre sajtot, majd visszaillesztem a levágott paradicsomlapokat. A töltött paradicsomokat kb. 1 óra alatt
aranybarnára sütöm a meleg sütőben, így biztosan a hús is átsül és a paradicsom is jól megpuhul. A
sütőből kivéve azonnal tálalom (pl. a fokhagymás pirítós nagyon jól megy vele ;-))
No comments:
Post a Comment