édesség, kaja, süti, desszert, lazac, csirkemell, burgonya, eper, mascarpone, muffin, recept

Monday, April 4, 2011

Tejszínes csirke

Nálunk a mellehúsa :-) a legjobb porcikája a csirkének, általában paprikás készül belőle, vagy szelet, esetenként curry-s husi. Pénteken egy új recepttel kisérleteztem és bejött :D



Hozzávalók (3 adag):
1 csirkemell filé
3 szelet bacon
1 kis fej hagyma (én most két szál újhagymát haszáltam)
2 deci fehér száraz bor
tejszín (kb. 2 deci)
olívaolaj
liszt
só, bors

Felaprózom a bacont, majd ropogósra sütöm. Kihalászom a serpenyőből és a zsiradékban megpirítom a felkarikázott hagymát. Közben szép szeleteket vágok a husiból és befűszerezem, majd lisztbe forgatom őket. Kiszedem a pirult hagymát a serpenyőből, a maradék zsiradékhoz töltök egy kis olívát, amikor forró a olaj beleteszem a lisztes szeleteket és mindkét oldalukat aranybarnára sütöm. Hozzáadom a bort, és amikor nagy része elpárolgott hozzáadom a tejszínt is, majd sorra a bacont és a hagymát.
Köretnek sült krumplit választottam, de jól megy hozzá a rizs is :-)

No comments:

Post a Comment