édesség, kaja, süti, desszert, lazac, csirkemell, burgonya, eper, mascarpone, muffin, recept

Monday, April 18, 2011

Epres-csokis muffin





Hozzávalók:
20 dkg liszt 
10 dkg cukor 
2 tojás
1 tk szódabikarbóna
0,75 dl olaj
1 natúr joghurt
3 ek holland kakaópor
14-16 db. eper
12 kocka étcsoki

A száraz hozzávalókat (liszt, kakaópor, cukor, szódabikarbóna citrom lében felfuttatva) egy tálban elkeverem. A tojást, olajat és joghurtot jól összekeverem, és robotgéppel összekeverem a száraz hozzávalókkal, majd beledobálom a feldarabolt epreket (12 darabkát kiválasztok, ezek kerülnek majd a muffinok tetejére) és az étcsokit (ezt előzőleg apróra töröm). Kivajazott muffinformába kanalazom a tölteléket, majd jöhet tetejükre a darabka eper és irány a sütőbe(előmeegített sütő, 200 fok). Nagyon fincsi és nem olyan édes :-)

No comments:

Post a Comment