édesség, kaja, süti, desszert, lazac, csirkemell, burgonya, eper, mascarpone, muffin, recept

Tuesday, May 17, 2011

Tavaszi saláta ruccolával

Nagyon szeretem az üde salátákat, nyáron majdnem napi szinten jelen van étrendemben :-) Nem kell vele sokat bajlódni és órákon át szaunázni a konyhában, ráadásul egészséges is! Zamatos paradicsomra és ruccolára tettem szert, a fokhagymás-boros csirkemellel mennyei saláta készül belőlük!



Hozzávalók:
7-8 db bébiparadicsom
1 kissebb doboz ruccola
2 szelet parmezán sajt
3-4 db retek
1 nagyobb szelet csirkemell 
80 g joghurt
fűszerek

A csirkemell szeletem előző napról maradt meg, melyet fokhagymában, borban és egy kis olívaolajban provance fűszerrel pácoltam néhány órán át majd megsütöttem.
Felszeleteltem a zöldésgeket, csirkemellet, sajtot; egy tálkában összekevertem a joghurtot egy kevés mustárral, adtam hozzá néhány csepp citromlevet, provance fűszert, majd sóztam, borsoztam. Az öntetet a salátába forgattam és kész is a finom, ropogós tavaszi salátám.


No comments:

Post a Comment