édesség, kaja, süti, desszert, lazac, csirkemell, burgonya, eper, mascarpone, muffin, recept

Thursday, May 26, 2011

Paradicsomos tészta rákocskákkal

A fagyasztott rákocskák elkészítésétől nagyrészt vonakodom, mert egyszer nagyon pocsékra sikeredett a kaja. Ez alkalommal többször átmostam a kis tengeri kütyüket és jól lecsepegtettem, így a kellemetlen szagoktól megkíméltem magunkat.



Hozzávalók:
1 tasak mirelit rákocska (kb. 300 g)
3 dl paradicsomlé
2 cikk fokhagyma
1/2 citrom leve
1 dl tejszín
vaj, olíva olaj
só, bors
oregano, bazsalikom, friss petrezselyemzöld
chilli por
spagetti (nagyon jól megy széles metélttel, masni tésztával (farfalle) is)

Felteszem a tészta vizét főni. Közben egy kevés vajat és olívát serpenyőbe teszek, hozzáöntöm a tört fokhagyma cikkeket, és amikor már bebarnult jöhetnek a rákocskák. Időközben már a víz is fő ugyhogy beleteszem a spagettit. A rákocskákat sózom, borsozom, megpirítom mindkét oldalukat, majd lelocsolom a citrom levével, jöhetnek a zöldfűszerek és egy kevés chili por. Ráöntöm a paradicsomlevet majd hozzáadom a tejszínt és amint besűrűsödött, elkeverem a leszűrt tésztával.

No comments:

Post a Comment