édesség, kaja, süti, desszert, lazac, csirkemell, burgonya, eper, mascarpone, muffin, recept

Tuesday, May 24, 2011

Boros-mustáros csirkecombok :-)


Szuper estebéd :-) nem kell vele sokat szöszölni és az íze mennyei :-)))



Hozzávalók:
1 kg csirkecomb (felső)
2 dl félszáraz fehér bor
2 ek dijoni mustár
1 fej vöröshagyma
só, bors
olívaolaj

A combokat sózom, borsom, a bort a mustárral alaposan elkeverem. Egy serpenyőben felforrósítok egy kevés olívaolajat, és a csirkecombok mindkét oldalát megpirítom. Kiveszem a húsokat egy tálra, majd a használt olajban megdínsztelem a karikára vágott hagymaszeleteket. Hozzáadom a csirkecombokat és ráöntöm a mustáros-boros szószt, felforralom, majd átpakolom az egészet egy jénaiba és irány az előmelegített sütőbe 30-40 percre. Az utolsó 10 percben fedő nélkül sütöm a combokat, hogy szépen megpiruljanak (ha bőrrel sütöd a combikat jó ropogós lesz a külseje ;-)). Szinte bármilyen köret megy hozzá, én vajas újkrumplit és salátát válaszotottam :-)

No comments:

Post a Comment