Szuper estebéd :-) nem kell vele sokat szöszölni és az íze mennyei :-)))
Hozzávalók:
1 kg csirkecomb (felső)
2 dl félszáraz fehér bor
2 ek dijoni mustár
1 fej vöröshagyma
só, bors
olívaolaj
A combokat sózom, borsom, a bort a mustárral alaposan elkeverem. Egy
serpenyőben felforrósítok egy kevés olívaolajat, és a csirkecombok mindkét oldalát megpirítom. Kiveszem a húsokat egy tálra, majd a használt olajban megdínsztelem a
karikára vágott hagymaszeleteket. Hozzáadom a csirkecombokat és ráöntöm a mustáros-boros szószt, felforralom, majd átpakolom az egészet egy jénaiba és irány az előmelegített sütőbe 30-40 percre. Az utolsó 10 percben fedő nélkül sütöm a combokat, hogy szépen megpiruljanak (ha bőrrel sütöd a combikat jó ropogós lesz a külseje ;-)). Szinte bármilyen köret megy hozzá, én vajas újkrumplit és salátát válaszotottam :-)
No comments:
Post a Comment