édesség, kaja, süti, desszert, lazac, csirkemell, burgonya, eper, mascarpone, muffin, recept

Tuesday, May 24, 2011

Csokis - Epres mascarpone torta

Blogom látogatói már bizonyára ismerik a fehércsokis mascarponés gyümölcstortámat, most egy kicsit kakósabb változatával rukkolok elő :-)



Hozzávalók:
20 dkg étcsoki
50 dkg mascarpone
15 dkg zabpehely keksz
2 evőkanál vaj
30 dkg eper

Ledarálom a kekszet, majd jól elkeverem benne az olvasztott vajat, ez kerül a tortafomám aljára (21 cm) melyet 10 percig sütök 180 fokon. Közben gőz felett megolvasztom az étcsokit, habosra verem a mascarponét és a kettőt összedolgozom. Miután kihűlt a tortalap rádobálom az eper 2/3-át, majd jöhet  a csokis sajtkrém és díszítésként tetejére a maradék eper. 2-3 órán át hűtőben tárolom, majd tálalom.

No comments:

Post a Comment