édesség, kaja, süti, desszert, lazac, csirkemell, burgonya, eper, mascarpone, muffin, recept

Wednesday, June 1, 2011

Túrótorta másképp


azaz sütve :-) érdekes ízvilág, hasonlít a sajttortához :-)))))))))))))))))))))))



Hozzávalók a tésztához:
8 dkg puha vaj
12 dkg liszt
kevés cukor
1 tojás

Hozzávalók a krémhez:
30 dkg tehéntúró
másfél csomag vaníliás pudingpor
2 dl tej
2 dl tejföl
reszelt citromhéj
1 db tojás
1 evőkanál keményítő
vanília aroma
cukor ízlés szerint
20 dkg eper

A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd a hűtőbe teszem. Előmelegítem a sütőt 200 fokra, sütőpapírt teszek a tortaforma aljára, majd a krém összetevőit alaposan összekeverem egy tálban. A tésztát kinyújtom és kibélelem vele a formát, jó vékonyan. Végül beleöntöm a masszát a formába, majd jönnek szépen rá az eprek és irány a sütő kb. 90 percre, hogy a túró belül is szépen megsüljön :-)

No comments:

Post a Comment