édesség, kaja, süti, desszert, lazac, csirkemell, burgonya, eper, mascarpone, muffin, recept

Sunday, June 19, 2011

Sonkával, aszalt paradicsommal töltött csirkemell

Vasárnapi ebédnek mindenképpen valami újat, érdekeset akartam készíteni, kicsit szörföztem az interneten, lapoztam egy két szakácskönyvet és a következő, szerintem különlegesen finom variációt állítottam össze:



Hozzávalók 2 személy részére :-))
2 csinos csirkemell
5-6 szelet aszalt paradicsom
2 szelet selyemsonka
2 ek mascarpone
só, bors
bazsalikom
fokhagymás vaj
kevés reszelt sajt


Bekapcsolom a sütőt 180 fokra. A csirkemelleket vízszintesen majdnem teljesen félbevágom. A húst kinyitjom, enyhén kipotyolom (kiklopfolom), majd sózom, borsozom. A hússzeletek egyik felére ráteszek egy-egy szelet sonkát, rákanalazom a mascarponét és az aszalt paradicsomot. Összehajtom a hússzeleteket és megtűzöm fogpiszkálóval vagy esetleg hústűvel :-) Mindkét oldalát bekenem a fokhagymás vajjal, majd egy kivajazott jénaiba helyezem a töltött husikat. Tetejükre reszelek egy kevés sajtot, lefedem a jénai tetejével és irány a sütő 15 percre, majd leveszem az edény fedelét és addig sütöm a csirkemelleket amíg a sajt szépen megpirul.

No comments:

Post a Comment