Ilyen meleg időkben nagy előnyben részesítjük a salátákat, és most nem csak a zöld salátákra gondolok. Itt van például a krumpli saláta, mellé pedig bármiféle husit társíthatunk :-) Nálunk ez alkalommal sült csibe cici volt (természetesen előre bepácolva).
Hozzávalók 2 személyre:
5 db közepes méretű új burgonya
2 db tojás
2 szál új hagyma
2-3 szelet csirkemell
só, bors, cukor
provance fűszer
olíva olaj
friss citromlé
fokhagyma granulátum
kevés fehér bor
szárított csípőspaprika v. chilli
Hajában megfőzöm a burgonyát és külön a tojásokat, majd meghámozom őket és amikor már kihűltek felszeletelem. Közben bepácolom a melleket (ezt alább részletezem). Egy tálkában elkészítem a krumplisaláta dresszing-jét: kb. 3 ek ecethez töltök 5 ek vizet, egy kis kanál cukrot, majd adok hozzá sót és borsot ízlés szerint. Egy salátás tálban összekeverem a felszeletelt krumplit, tojásokat és új hagymát, majd hozzátöltöm a "dresszinget". Fontos, hogy néhány órát pihenjen a saláta, mert az ízek idővel állnak igazán össze. 2-3 óra pihentetés után megsütöm a kívánt husit, jelen esetben a bepácolt csirkemell szeleteket és a salátával tálalom! :-)
A következő képpen készítem el a csirkehús páclevét: egy tálkába teszek egy kis olíva olajat, kb. 2 evőkanálnyit, majd hozzáadok egy nagyon kevés citromlevet, kb. 1 ek fehér bort, sót, borsot, majd jöhetnek a szárított chilli darabkák, egy kevés fokhagyma granulátum és provance fűszer, ezeket mind jól összekeverem és beleforgatom a nem túl vastag csirkemelleket, lefedem és hűtőben tárolom kb. 2 órán át, majd forró serpenyőben mindkét oldalát aranybarnára sütöm (nem teszek a serpenyőbe olajat, mert a pácban elegendő van!!).
No comments:
Post a Comment