Hozzávalók:
2 nagyobb csontozott csirkecomb
2 ek magozott meggy
1 ek reszelt sajt
csirke fűszerkeverék
tejszín
só, bors
1 tk cukor
1 tk friss citromlé
1 nagyobb alma karikákra vágva
2-3 új burgonya
A csirkecombok csontozását szívesebben bízom hentesre, szebb is lesz az eredmény és ráadásul nem kell kínlódni vele. Tisztítás után befűszerezem a filéket a fűszerkeverékkel és félre teszem. Kimagozom a szükséges mennyiségű meggyet, kicsit lecsöpögtetem, majd sózom, cukrozom és belekeverem a teáskanálnyi citromlevet meg a reszelt sajtot. Odateszem a krumplikat főni. Előkészítek egy jénait, melyben majd a csirkecombok sülnek, kivajazom az alját, előmelegítem a sütőt 200 fokra. A combokat kiterítem (ha szükséges, lehet még klopfolni/potyolni egyet-kettőt rajta) és igyekszem úgy megtölteni őket, hogy minél több tölteléket beletuszkolhassak :-) Fogpiszkálókkal/hústűvel szépen összetűzőm, jénaiba helyezem és sütöm 30-35 percig. Kiveszem a töltött combikat a jénaiból és 10 perc alatt megsütöm az almákat benne. Majd almákat ki szépen a tányérokra, vissza a combok még öt percre, szépen nyakon öntve egy kis tejszínnel. Közben a krumplikat lehámozom, beleforgatom egy kis vajba és megszórom zöldfűszerrel. Majd mindent együtt tálalok.
No comments:
Post a Comment