édesség, kaja, süti, desszert, lazac, csirkemell, burgonya, eper, mascarpone, muffin, recept

Thursday, July 21, 2011

Barack krémleves

Forró nyári napokon igen jól esnek a hideg gyümölcslevesek, ez alkalommal az őszibarack hódított :-)



Hozzávalók:
5-6 db őszibarack
1,5 ek méz
2 l víz
1 ek vaniliás pudingpor
1 dl tej
őrölt fahéj, csipetnyi só
1/2 citrom

A barackokat lehámozom, majd felkockázom, beleöntöm egy fazékba. Hozzáadom a mézet, fahajat, jöhet a citrom is (először rácsavarok egy kevés levet belőle) és 1,5 liter vízzel odateszem főni. Első lobbanás után kiszedek pár barack darabot, majd  főzöm kb. 5-7 percig még a levest. Ha picit lehűlt, kihalászom a citromot és botturmixxal összezúzom a gyümölcsdarabokat. A pudingport elkeverem a tejjel, adok még fél liter hideg vizet a leveshez, majd hozzátöltöm a pudingporos tejet, a barack darabkákat, felfőzöm és meg is vagyunk :-). Minden képpen hűtve tálalom!

No comments:

Post a Comment