édesség, kaja, süti, desszert, lazac, csirkemell, burgonya, eper, mascarpone, muffin, recept

Wednesday, March 23, 2011

Lazac párolt zöldséggel

Imádom a lazacot! Nagyon ízletes, egészséges és nem igényel sok bíbelődést az elkészítése! :-)




Hozzávalók 2 személynek:
30 dkg lazacfilé (friss vagy mirelit)
1 citrom és 1/2 lime leve
halfűszer (Kotányi nagyon finom!!)
szerecsendió
0,5 dl olívaolaj
1 cikk fokhagyma
25 dkg fagyasztott vegyes zöldség
só, bors (előtte nem árt tájékozódni, hogy a halfűszer mennyit tartalmaz, nehogy túl fűszerezzük :D)

A lime és citrom levét és az olívaolajat összetöltöm egy tálba, hozzáadom a fűszereket és az apróra vágott fokhagymát, jól összekeverem, majd beleteszem a lazacfiléket, hogy jól szívják meg magukat a fincsi páclével (kb. 3-4 órát szoktam pihentetni így).
A zöldségeket megpárolom, közben pedig a lazacokat megsütöm egy teflon serpenyőben (nem adok hozzá vajat/olajat, mert a pác elegendő zsiradékot tartalmaz). És kész is!
Az egészséges köret mellé szoktam csempészni egy kis fűszeres, majonézes, joghurtos kukoricát is :-)
Jó étvágyat!

2 comments:

  1. Ez nagyon finom volt, meg valami erdekeset keszits amirol olvashatunk :)

    ReplyDelete
  2. Andris, itt te vagy a legnagyobb rajongo es eteltesztelo egyben?

    ReplyDelete