Az ötletet a mennyeiedesseg blogról szereztem :-)
20 dkg fehércsoki
50 dkg mascarpone
15 dkg zabpehely keksz (Bahlsen-nel és Győri édessel próbáltam, eddig mindkettő bevált)
2 evőkanál vaj
30 dkg erdei gyümölcs
kis cukor és víz a sziruphoz
Vásárláskor mindig olyan fehércsokit választok, amely a legkevesebb cukrot tartalmazza, így próbálom elkerülni, hogy a sütim nagyon édes legyen :-)
Ez alkalommal Boci-t használtam, mindkét táblát gőz fölött megolvaszottam, majd hozzáadtam a fél kiló sajtot. Egy fakanállal jól összedolgoztam, majd egy 21 centis tortaformába öntöttem (ennek aljára sütőpapírt helyeztem előzőleg, hogy a tortaformát könnyedén leválaszthassam a fincsi krémről), utána irány a hűtő kb. 3 órányira. Ledaráltam a zabpehely kekszet, majd elkavartam benne a megolvaszott vajat. Az erdei gyümölcsöt beletöltöttem egy fazékba, adtam hozzá kis cukrot meg vizet, és savanykás szirupot főztem neki. A vajas-kekszes masszát rákentem a szilárd sajtkrémre, majd hagytam még pihenni egy kicsit, amíg a gyümölcsös szirup is kihűlt. Kiborítottam a tortaformából a sajtkrémet, úgy hogy a keksz kerüljön alulra, majd a sajtkrém tetejére kanalaztam a gyümölcsöket sziruppal együtt :-)))))
Tipp: A vajas darált kekszet tedd a tortaforma aljára és tedd sütőbe (180 fok) 10 percre. Miután kihűlt jöhet rá a sajtkrém. Adhatsz a mascarponehoz 1 dl tejszínt (hab formájában) majd keverd a csokihoz, így magasabb és könnyebb lesz a torta.
No comments:
Post a Comment