édesség, kaja, süti, desszert, lazac, csirkemell, burgonya, eper, mascarpone, muffin, recept

Thursday, March 10, 2011

Töltött burgonya

Bogics barátnőm dobta fel a gastro-blog ötletét, bevallom tétóváztam néhány napot a dolgon, bevállaljam, lesz kedvem majd írni...és íme már pötyörészek is :-)

A hétvégén töltött burgonyát készítettem, ismertebb nevén Loaded Potato Skin-eket, az ötletet a drága TGI Friday adta  :-) majd kis szörfölés és próbálozás után sikerült tökéletesíteni a receptet.



Hozzávalók két fő részére:
6 db közepes méretű burgonya
10 dkg Cheddar sajt (helyettesíthető Gouda-val is)
4 szelet pármai sonka
1 kis zöldhagyma
1/2 pohár tejföl
só és bors ízlés szerint
olívaolaj

A burgonyákat megsütöttem a sütőben (kb. 40 perc, 200 C fokon). E közben ropogósra sütöttem a sonkát egy serpenyőben,  leitattam róluk a zsírt papírkendővel, majd félre tettem hűlni.
Miután a burgonyák picit kihűltek kettőbe vágtam (hosszában), és mindenikből kikanalaztam a belsejét, kis szélet hagyván neki (kb. fél centi). Ezeket a fél krumplikat kivűl-belül megsóztam, borsoztam, és jól bekenegettem olívaolajjal, így mindkét oldalát tovább sütöttem 10-10 percig a sütőben.
Miután szép aranybarnák, enyhén ropogósak lettek a burgonyák, belsejüket megtöltöttem a reszelt sajttal és mindenik tetejére aprítottam sült sonkát, majd vissza mindet újból a sütőbe még 4-5 percre és kész is a vacsora. A töltött krumplik mellé zöldhagymás tejfölet tálaltam :-)

Nagyon fincsi, ropogós lett :-)))




No comments:

Post a Comment