édesség, kaja, süti, desszert, lazac, csirkemell, burgonya, eper, mascarpone, muffin, recept

Thursday, October 27, 2011

Pesto házilag

Aki kedveli a pestós tésztát, annak mindenképpen ajánlom a házi készítésűt! Előnye, hogy sokkal könnyebben variálható fantáziánk, ízvilágunk szerint, és az íze össze sem hasonlítható a bolti kiszerelésűvel. Elkészítése nagyon könnyű és gyors!!



Hozzávalók:
1 bő csokor bazsalikom
4 gerezd fokhagyma
5-6 ekreszelt parmezán
1,7 dl olaj
12-14 szem dió

A hozzávalókat bedobálom egy tálba, botmixerrel összezúzom, adok hozzá egy kis sót és kész is az alap. Ehhez adhatsz egy kis akár aszalt paradicsomot, zsályát, stb., a dió helyett használhatsz fenyőmagot, pisztáciát, ami jobban csiklandozza fantáziádat, izlelőbimbóidat ;-)

No comments:

Post a Comment