Hozzávalók 2 főre:
2 kissebb kacsamell
3 cikk fokhagyma
rozmaring, só, bors
A (szobahőmérsékletű) kacsamelleket ügyesen megmosom, megvizsgálom a bőrüket, hogy tiszta, tolltok mentesek legyenek. A kacsamellek bőrét rombusz alakban bevagdosom, vigyázok,
hogy csak a bőrét és a zsírréteget vágjam át, a hús maradjon épen. Majd mindkét oldalát sózom, borsozom. Előmelegítem a sütőt 100 fokra.
Felforrósítok a tűzhelyen egy serpenyőt és a melleket bőrükkel lefele beleteszem, mellé dobálom a feldarabolt fokhagyma cikkeket és a rozmaringot, 4-5 perc sütés után, amikor már kellő mennyiségű zsíradék kiolvadt belőlük és szép barnás színű a bőrük, megfordítom őket és így is sütöm kb. 3 percig, majd a két oldalát is 2-2 percig.
Ezután átteszem a melleket egy kerámia edénybe, hozzáadom a zsíradékot is a serpenyőből és irány a sütő kb. 35-40 percig. Ennyi idő alatt a kacsamellek közepesen átsülnek, és szép, enyhén rózsaszínes, puha állagú husit kapunk, aminek az íze egyenesen mennyei!!!
Persze ha tovább hagyjuk a sütőben akkor teljesen is átsülhet, de a kacsamellel vigyázni kell, mert ha túl sokáig sütjük akár rágóssá is válhat, amit ugye egyáltalán nem díjjazunk! :-) Köretként tökéletes mellé a klasszikus párolt lilakáposzta és püré kombináció, nálunk most petrezselymes krumplira és káposztasalátára esett a választás. :-)
No comments:
Post a Comment