Hozzávalók:
2 szelet lazacfilé
1/2 citrom leve
1 ek fehér bor
1 cikk zúzott fokhagyma
olíva olaj
majoránna, szerecsendió
rozmaring, gyömbér
aprított petrezselyemzöld és bazsalikom
só, bors
párolt zöldség (gomba, petrezselyem gyökér, sárgarépa, bébi paradicsom)
szószhoz:
olívaolaj, 2 cikk zúzott fokhagyma, 1 ek méz, 1 ek dijoni mustár, 1,5
dl tejszín és kb 2 ek párolt zöldség levéből, só, bors.
Először
elkészítem a lazacpácot, a felsorolt fűszereket összekeverem egy tálban
(mindenikből egy-egy csipetnyit szórtam), hozzáadom a fokhagymát,
citromot, bort és kb. 3 ek olíva olajat, majd beleforgatom a halfiléket
(pihentetem így 3-4 órán keresztül a hűtőben).
Megpárolom
a zöldségeket, közben beteszem a sütőbe a halakat (egy jénaiba helyezem
őket és 180 fokon mindkét oldalát kb. 7-7 percig sütöm) és elkészítem a
mézes mustáros szószt is. Először a fokhagymát megdínsztelem az
olívaolajon, majd hozzáadom a mézet és mustárt, jöhet a párolt zöldség
leve, majd sűrítem a tejszínnel és sózom, borsozom ízlés szerint. Van
ennél gyorsabb és egészségesebb ebéd? ;-)
No comments:
Post a Comment