édesség, kaja, süti, desszert, lazac, csirkemell, burgonya, eper, mascarpone, muffin, recept

Wednesday, October 19, 2011

Lazacfilé mézes-mustáros szósszal

Íme egy újabb lazacos recept, kicsit másképp, mézes-mustáros szósszal spékelve! :-)


Hozzávalók:
2 szelet lazacfilé
1/2 citrom leve
1 ek fehér bor
1 cikk zúzott fokhagyma
olíva olaj
majoránna, szerecsendió
rozmaring, gyömbér
aprított petrezselyemzöld és bazsalikom
só, bors

párolt zöldség (gomba, petrezselyem gyökér, sárgarépa, bébi paradicsom)
szószhoz: olívaolaj, 2 cikk zúzott fokhagyma, 1 ek méz, 1 ek dijoni mustár, 1,5 dl tejszín és kb 2 ek párolt zöldség levéből, só, bors.

Először elkészítem a lazacpácot, a felsorolt fűszereket összekeverem egy tálban (mindenikből egy-egy csipetnyit szórtam), hozzáadom a fokhagymát, citromot, bort és kb. 3 ek olíva olajat, majd beleforgatom a halfiléket (pihentetem így 3-4 órán keresztül a hűtőben).
Megpárolom a zöldségeket, közben beteszem a sütőbe a halakat (egy jénaiba helyezem őket és 180 fokon mindkét oldalát kb. 7-7 percig sütöm) és elkészítem a mézes mustáros szószt is. Először a fokhagymát megdínsztelem az olívaolajon, majd hozzáadom a mézet és mustárt, jöhet a párolt zöldség leve, majd sűrítem a tejszínnel és sózom, borsozom ízlés szerint. Van ennél gyorsabb és egészségesebb ebéd? ;-)

No comments:

Post a Comment