édesség, kaja, süti, desszert, lazac, csirkemell, burgonya, eper, mascarpone, muffin, recept

Saturday, June 2, 2012

Zöldborsós krumplipüré

Már rég óta szerettem volna kipróbálni ezt a különleges köretet, és most, hogy szert tettem friss zsenge zöldborsóra, egyértelművé vállt, mi lesz a mai tejszínes csirkemellhez a köret, noha nem igazán illenek össze! :-)


Hozzávalók (2 kobakra ;-)):
30-35 dkg burgonya
fél bögre borsó
1,5 ek creme fraiche
reszelt parmezán
só, bors

Megfőzöm a burgonyát, amikor már majdnem puhára főtt hozzáadom a borsót és még 3-4 percig főzöm. Leszűröm róla a vizet, majd összetöröm, hozzákeverem a creme fraiche-t (vagy friss krémes tejfölt), belereszelem a parmezánt (a mennyiséget mindenki ízlése szerint adagolja), sózom, borsozom és kész is vagyok ezzel a nem hétköznapi krumplipürével! :-)

No comments:

Post a Comment