Hozzávalók:
12 dkg mascarpone
8 dkg vaj
2 tojás
15 dkg cukor
13 dkg liszt + 12 dkg rétes liszt
1 citrom reszelt héja
1 kk vanília kivonat
2 kk sütőpor
2 maréknyi meggy
1-1 kocka étcsoki mindenik muffinra/ba :-)
Előmelegítem a sütőt 200 fokra. Szokásos módon külön a száraz és külön a "folyékony" hozzávalókat dolgozom el, majd összekeverem, hozzáadom a meggyet és adagolom a formákba. Mindenik muffinba 1-1 kocka étcsokit rejtek, majd irány a sütő kb. 20 percre. Langyosan tálalva a legjobb!!!!
Rétes liszt helyett használhatsz durum lisztet vagy simát, én azért szeretem a rétes lisztet, mert könnyebb lesz tőle a muffin tésztája. :-)
No comments:
Post a Comment