édesség, kaja, süti, desszert, lazac, csirkemell, burgonya, eper, mascarpone, muffin, recept

Saturday, June 2, 2012

Spárga krémleves

Számomra a krémlevesek királya ez, nagyon egyszerűen elkészíthető, egészséges és nagyon finom!



Hozzávalók:
50 dkg spárga
2 kisebb fej vöröshagyma
1 nagy burgonya
5 dkg vaj
2 deci tejszín
1 tojás sárgája
2 dl tej
1 liter csirke alaplé
só, bors, szerecsendió

A hagymákat megtisztítom, felaprítom és a vajon megdínsztelem. A spárgákat meghámozom, levágom a fejecskéket és azokat külön egy kevés vízben roppanósra főzőm. A spárga többi részét kisebb darabokra vágom, majd hozzáadom az aranyló hagymához és együtt is pirítom egy keveset. Sózom, borsozom, adok hozzá egy kevés szerecsendiót, majd hozzáöntöm a tejet, amikor ez már jól felmelegedett jöhet a csirke alaplé és a tisztított, darabokra vágott burgonya. A levest forrásig hevítem, majd lassú tűzön főzöm, amíg a burgonya teljesen megpuhul. Leveszem a fazekam a tűzhelyről, rövid ideig hűlni hagyom, majd a zöldségeket botmixerrel pépesítem. Hozzáadom a tejszínt, melyet egy tojás sárgával jól elkevertem, majd a roppanós fejecskéket, mindezt érni és hűlni hagyom (kb 1 óra). Fűszeres pirított kenyérkockákkal és egy kevés színes borssal tálalom.

No comments:

Post a Comment