Számomra a krémlevesek királya ez, nagyon egyszerűen elkészíthető, egészséges és nagyon finom!
Hozzávalók:
50 dkg spárga
2 kisebb fej vöröshagyma
1 nagy burgonya
5 dkg vaj
2 deci tejszín
1 tojás sárgája
2 dl tej
1 liter csirke alaplé
só, bors, szerecsendió
A
hagymákat megtisztítom, felaprítom és a vajon megdínsztelem. A
spárgákat meghámozom, levágom a fejecskéket és azokat külön egy kevés
vízben roppanósra főzőm. A spárga többi részét kisebb darabokra vágom,
majd hozzáadom az aranyló hagymához és együtt is pirítom egy keveset.
Sózom, borsozom, adok hozzá egy kevés szerecsendiót, majd hozzáöntöm a
tejet, amikor ez már jól felmelegedett jöhet a csirke alaplé és a
tisztított,
darabokra vágott burgonya. A levest forrásig hevítem, majd lassú tűzön
főzöm, amíg a burgonya teljesen megpuhul. Leveszem a fazekam a
tűzhelyről, rövid ideig hűlni hagyom, majd a zöldségeket
botmixerrel pépesítem. Hozzáadom a tejszínt, melyet egy tojás sárgával
jól elkevertem, majd a roppanós fejecskéket, mindezt érni és hűlni
hagyom (kb 1 óra). Fűszeres pirított kenyérkockákkal és egy kevés színes borssal tálalom.
No comments:
Post a Comment