édesség, kaja, süti, desszert, lazac, csirkemell, burgonya, eper, mascarpone, muffin, recept

Thursday, January 26, 2012

Cékla krémleves

Tipikusan olyan leves, amit vagy szertünk vagy nem :-) Cékla imádóknak mindenképpen ajánlom, aki meg nem szereti inkább mellőzze, olyan kategóriáról meg még nem tudok aki nem szereti, de nem is utálja ezt a különleges zöldséget. 
Igazi vitaminbomba (főképp ha nyersen fogyasztjuk), rengeteg káliumot, vasat, kálciumot tartalmaz  A-, B- és C vitaminok mellet.


Hozzávalók:
2-3 közepes méretű cékla
1 kisebb fej vörös hagyma
1,5 l zöldség alaplé
só, bors
egy csipetnyi őrölt szerecsendió
1 dl joghurt
1 dl tejszín
olívaolaj

A céklákat meghámozom, majd nagy lyukú reszelőn lereszelem (alma reszelővel). Apróra vágom a hagymát és reszelt céklával együtt dínsztelem egy kicsit az olívaolajon, majd puhulásig párolom. Aztán összeturmixolom, közben meg apránként hozzáadom a zöldség alaplevet, fűszerezem és visszateszem a tűzhelyre, felfőzöm, majd a joghurttal es tejszínnel sűrűsítem. Nagyon jól néz ki és persze finom is és nem utolsó sorban hamar elkészíthető! :-)

No comments:

Post a Comment